אופקים ע.ל הנדסה בע"מ נ' אם.ג`י. קיי אחזקות בע"מ

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
13685-06
16.12.2010
בפני :
רחל ערקובי

- נגד -
:
אופקים ע.ל הנדסה בע"מ
:
אם.ג`י. קיי אחזקות בע"מ
פסק-דין

פסק דין

מבוא:

1.התובעת, שהינה חברה קבלנית התקשרה עם הנתבעת בהסכם לביצוע עבודות שלד, על פי מפרט הכול כמפורט בהסכם שנחתם בין הצדדים מיום 29.6.05, (נספח א' לכתב התביעה), (להלן: "ההסכם").

2.התובעת, שביצעה את העבודות לטענתה, עותרת לחייב את הנתבעת בגין יתרת תשלום בעבור עבודות שביצעה על פי חוזה, בסך של 109,463.55 ₪, קרן.

3.בנוסף לעיל דורשת התובעת, כי הנתבעת תשלם לה תשלום בגין עבודות נוספות שביצעה בהתאם לדרישתה כמפורט להלן: 6 פתחים בגג עליון, הזזת שני עמודים בחניה, תוספת קורה בחניה, הוספת קורה בחדר בודד צדדי, ביצוע שבירה, הריסה והכנה לבניית קמין. סה"כ סכום של 31,532 ₪ כולל מע"מ.

בסה"כ חוב בעבור עבודות שביצעה ולא קיבלה תמורתן בסכום של 140,995.55 ₪, (קרן).

4.הנתבעת טוענת, כי התובעת התעכבה בביצוע העבודות, העבודה בוצעה בצורה לקויה הפיקוח על עבודות התובעת לא היה פיקוח נאות וכן התגלו פגמים ניכרים בעבודתה.

לטענת הנתבעת, התובעת התרשלה רשלנות רבתי, בעת ביצוע עבודת השלד, שכן כתוצאה מפעולות התובעת, וכן כתוצאה ממחדליה, התפוצץ צינור המיועד להעברת בטון ונגרם נזק רב לרכבי הדיירים הגרים בשכנות לבניין. נזק זה מסתכם בסך של 85,824 ₪ בו נשאה, כאשר האחריות מוטלת על התובעת.

5.לטענת הנתבעת היא זכאית לקזז את הסכומים המפורטים:

סך של 13,800 דולר ארה"ב, בתוספת מע"מ, בגין תיקון הפגמים והליקויים שנפלו בעבודות התובעת, בהתאם לחוות הדעת של המומחה נספח ג' לכתב ההגנה.

סך של 85,824 ₪ , כולל מע"מ, בגין הנזקים שנגרמו לרכבי הדיירים הגרים בשכנות לבניין כתוצאה ממעשיה ו/או מחדליה של התובעת.

סך של 32,940 $ ארה"ב, בגין פיגור במסירת העבודות, לתקופה של החל מהמועד העיקרי בו התחייבה התובעת להשלים את ביצוע העבודות, קרי, 14.10.05, ועד למועד הגשת כתב הגנה זה.

סך של 350 $ ארה"ב בגין כל שבוע פיגור במסירת העבודות, החל ממועד הגשת כתב הגנה זה ועד למועד השלמת ביצוע העבודות, כאשר סכום זה נושא הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת כתב הגנה זה ועד למועד תשלומו בפועל.

השכר ששולם וישולם למנהל האחראי מטעם הנתבעת החל מהמועד המקורי בו התחייבה התובעת להשלים את ביצוע העבודות, קרי 14.10.05, ועד למועד בו ישולמו בפועל, כאשר עד למועד זה שילמה הנתבעת למפקח סך של 29,338.5 ₪.

6.לאחר התקיימות ישיבת ההוכחות ביום 16.06.10, לאחר שמיעת העדויות, ולאחר קביעת מועדים לסיכומים, ומשהוגשו הסיכומים וסיכומי התשובה ניתן פסק דיני זה. 

דיון:

איחור בזמנים;

1.התובעת טוענת כי ביום 29.06.05 נערך הסכם לביצוע עבודות שלד ( להלן : " ההסכם") בינה לבין הנתבעת (נספח א' לכתב התביעה). הנתבעת טוענת כי ע"פ ס' 5 להסכם התובעת התחייבה לסיים את העבודות בתוך 3 חודשים.

על פי הוראות ההסכם, (סעיף 5), היה על התובעת לסיים את העבודות ביום 14.10.05, ויציקת הגג הושלמה רק ביום 14.12.2005.

2.התובעת עבדה באתר, כאשר מפקח מטעם הנתבעת מפקח על פעולותיה. מטעמו של המפקח המוסמך, מר איגור לגר, נשלח מפקח אחר, מהנדס, שעמד בקשר עם התובעת, מר אדוארד דגטיאר, (להלן: "המפקח או דגיטאר").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>